St. Petersburg

17.01.2018 

Käytiin viime viikolla tekemässä parin päivän reissu Pietariin. Jo kotona ulos astuessa sää enteili kirpeää pakkasta ja kylmää tuulta, joten varauduttiin siihen, että Venäjän puolella voi olla vielä kylmempää ja otettiin kaikki lämpöiset vaatteet mukaan.

Matka meni nopeasti, rajalla ei ollut jonoja ja alle kolmessa tunnissa Viipurista Pietariin ajoimme noin 200 kilometrin pituisen matkan. Täytyy vielä mainita, että jos omalla autolla menee, niin paineensietokyky on oltava hyvä, sillä moottoritiellä voi tapahtua ja nähdä kaikenlaista autoilijaa. Silmät tarkkana piti katsoa peileistä, ettei kukaan aja meitä päin ohittaessaan, ja samalla seurata vastakkaisen kaistan autoja, etteivät he aja kohti ohittaessaan muita keskellä tietä. Eli aika varovainen saa olla, etenkin, kun iso osa autoilijoista ei käytä valoja tai vinkkareita.

Meidän osalta matka meni onneksi turvallisesti, ja pääsimme perille ehjinä. Pysäköimme auton ihan keskustan ytimeen, ja siitä kävelimme 5 minuutin matkan meidän määränpäähän, eli varaamaamme asuntoon. Pari päivää aikaisemmin varasimme siis Airbnb:n kautta suuren kolmion aivan keskustasta, ja hinnaksi tuli 18e/yö. Otimme vähän kalliimman ja suuremman asunnon, koska vietimme vain pari yötä, mutta alle 10 eurollakin olisi selvinnyt. Asunto oli aivan ison pääkadun vieressä, joten pääsimme siitä kävelemällä käytännössä joka paikkaan. Vielä en niitä kuuluisia metroja päässyt tuolla käyttämään, se jääköön kesän hommaksi sitten!

Meillä oli listattuna asioita ja nähtävyyksiä, joissa suunnittelimme käyvämme, mutta kylmän sään vuoksi istuimme aika paljon pienissä kahviloissa, ja kävimme ravintoloissa syömässä. Nähtävyydet päätimme jättää kesään. Toki viime keväänä kerkesimme Pietarin reissulla käymään muutamissa ortodoksisissa kirkoissa ja kesäpalatsissa, mutta jos niihin eksyisi tänä vuonna vielä uudestaan…

Käveltyä tuli kuitenkin todella paljon, vaikka kadut olivatkin ajoittain aivan jäässä, ja toisinaan täynnä vettä ja loskaa. Katukuva oli melko karua ja harmaata, eikä hienoimmatkaan rakennukset päässeet oikein oikeuksiinsa sen takia. Oli kuitenkin kiva päästä kotikulmilta isoon ja vilkkaaseen kaupunkiin, jossa vielä keskiyölläkin liikenne oli samaa tasoa kuin päivällä. Ei ihan samanlaista menoa ja meininkiä ole täällä Lappeenrannassa arki-iltoina 😀

Englannin kielellä tuolla pärjää vähän matkaa, sillä nuoret puhuvat jonkin verran englantia (lähinnä siis ravintoloiden ja kahviloiden työntekijät), mutta muuten täytyisi kyllä olla maan oma kieli hallussa. Onneksi olin tällä reissulla avopuolisoni kanssa, sillä Pietari on hänen synnyinkaupunkinsa, niin miun ei tarvinnut stressata niin paljon kielimuurin kanssa.

Kesällä sitten uudestaan, kun säät sallivat paremmin. Eipähän tarvitse koko vaatekerrastoa pakata mukaan, ja tarkenee kävellä vähän pidempiäkin matkoja tuolla miljoonakaupungissa!

♡:lla Janina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *