Pestopasta mifulla

07.02.2018

Ajattelin tulla jakamaan tänään meidän keittiön tämänhetkisen suosikkiruoan reseptin! Avopuoliso tosiaan teki tätä ensimmäistä kertaa muutamia viikkoja sitten ja ihastuin välittömästi tähän pasta-ateriaan.

Mitään valmista ohjetta tähän ei ollut, vaan ihan summanmutikassa heitettiin pannulle mitä kaapista sattui silloin löytymäänkään. Liha on tässä ruoassa korvattu Valion ruokarakeilla, Mifulla, joka toimii tosi hyvin rakenteensa ja makunsa vuoksi pastan kanssa!

Tarvitset:

  • 330g Mifua (käytämme tässä ruoassa makuna välimeren tomaattia)
  • 2 sipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 3 isoa ruokalusikallista pestoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl vettä
  • Noin 4-5 kappaletta tagliatelle nauhapastapalloja
  • 1/2 tl pippuria
  • Persiljaa
  • Juustoraastetta

Tee näin:

  1. Aloita laittamalla vesi (noin 1 litra) kattilaan kiehumaan, ja kiehumista odotellessa pilko sipulit pieniksi.
  2. Kun vesi kiehuu, murskaa kädessä nauhapastapallot pienemmiksi ja heitä veteen.
  3. Kuumenna suurella paistinpannulla sipulit ja ruokarakeet, ja aloita pilkkomaan kirsikkatomaatteja pieniksi viipaleiksi.
  4. Lisää sipulien ja mifun joukkoon ruokakerma, noin 2 desilitraa vettä ja 3 isoa ruokalusikallista vihreää pestoa (oman maun mukaan myös enemmänkin jos haluaa). Sekoita kastike tasaiseksi.
  5. Kun pasta on pehmennyt, kaada vesi pois ja huuhtele pasta veden alla. Lisää pasta kastikkeen sekaan.
  6. Viimeisenä heitä sekaan kirsikkatomaatit ja mausta pippurilla.
  7. Tarjoile ruoka lämpimänä esimerkiksi tuoreen persiljan ja juustoraasteen kera. 

 

Ruokaterkuin, Janina

2 thoughts on “Pestopasta mifulla

  1. Tää menee kyllä jossain vaiheessa kokeiluun! Miun on pitäny kokeilla tuota Mifua jo pitkään, mutta en oo oikein keksinyt miten sitä vois hyödyntää 😀 Tossa pastan joukossa se on varmaan tosi hyvää! 🙂

  2. Tää mifu oli miullekki tosi positiivinen yllätys! Jos ei tuo avopuoliso ois ostanu, ni ois miulla jääny kyllä kokeilematta! 😀 Pastan kanssa tosi kevyt ja pehmee maku! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *