Onnettomimmat Runebergin tortut

05.02.2018

Moikat täältä kotisohvan pohjalta ja hyvää Runebergin päivää! En sinäänsä vietä sen kummemmin tätä päivää, mutta joka vuosi tulee syötyä ne perinteiset Runebergin tortut.
Vaan tänäpä vuonna päätin leipasta tortut itse, ja otsikko puhukoon puolestaan. Ei siis ihan nappiin mennyt, vaikka toki hyviä olivatkin.

Ensiksikään kaupasta ei meinannut löytyä sopivan kokoisia muffinivuokia, sen jälkeen meinasin pilata tekemäni omenahillon liiallisella vedellä, sitten meinasin tiputtaa kaikki uunista tulevat tortut lattialle (no yksin itseasiassa tippuikin)  ja viimeisenä pääsin toteamaan, että isosta taikinasta sain aikaiseksi vain viisi (5) onnetonta Runebergin torttua.

Tämän jälkeen, kun en vielä siis ollut selvästikään mokaillut tarpeeksi keittiön puolella, otin (revin) tortut muffinipapereista pois (paperi halusi kyllä tiukasti pysyä taikinassa kiinni) ja tadaa; paljastui ehkä elämäni rumimmat näkemäni leivokset. Keskeltä vaaleat ja taikinaiset ja pohjasta palaneet… Mutta näitähän käy eikö?

Joka tapauksessa päätin koristella leivokset loppuun pieni toivon pilkahdus silmissä, mutta eipä se paljoa kuitenkaan auttanut. Kuorrute levisi ja valui, kuin Jokisen eväät, ja ympyröiden symmetrisyys oli samaa luokkaa, kuin olisin suoraan yrittänyt koristella tortut silmät sidottuina.  Mutta olipahan hyviä! Onnistuin ainakin pitämään nämä syömiskelpoisina (joskaan perinteistä Runebergin tortun makua en kyllä näistä leivoksista löytänyt), joten sentään jossain asiassa en niin pahasti epäonnistunutkaan.

Tällaisilla leivoksilla laitettiin tämä viikko käyntiin! Jos vaikka seuraavat päivät menisi ilman mitään sen suurempia kommelluksia… Kyllä leipominen on sitten ihanaa ja antoisaa puuhaa ;D

♡:lla Janina

 

2 thoughts on “Onnettomimmat Runebergin tortut

  1. Haha, iha ku mie keittiössä! 😀 Aina ei voi onnistua, mutta pääasia että maku oli sentään hyvä 😉

  2. Joo meni vähä pielee kaikki tuona päivänä!:D Mutta totta tosiaan, maku oli hyvä!;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *