Nestepaaston tulokset

03.02.2018

Moikkamoi ja ihanaa helmikuun alkua!  Miulla on tämä helmikuu käynnistynyt tällä edellisessä postauksessa mainitulla smoothiedieetillä ja vesipaastolla. Toissapäivänä tosiaan koitti vesipaaston ensimmäinen päivä, eli mikään muu, kuin vesi ei ole sallittua.
Eilinen, eli toinen paastopäivä, meni vielä vedellä iltaan asti.

Nälkä ei näinä kahtena päivänä tuntunut läheskään yhtä pahalta, kuin alkuviikosta, jolloin vedin smoothieita. Kroppa oli selvästikin jo tottunut tähän nestemäiseen ruokavalioon, joten laskeutuminen pelkkään veden juontiin ei ollut niin suuri.
Tällä viikolla ei ole ilmennyt minkäänlaista turvotusta vatsan seudulla, ei päänsärkyä, tai vatsakipuja. Tosin eilen aamulla iski pahoinvointi ja huimauksen tunne, joten jouduin ottamaan lusikallisen hunajaa (vinkkinä siis jos iskee paha olo, niin hunajaa lusikallien tai pari!). Loppupäivä menikin sitten taas ihan hyvällä ja virkeällä ololla.

Tosiaan eilen tämä viiden päivän mittainen dieetti tuli päätökseensä, ja sain illalla nauttia kupposen kuumaa sosekeittoa. Keittoa otin kulhoon vajaan 2 desilitraa, ja ennen sitä join ison lasillisen vettä. Paaston loppuminen ei siis tarkoita, että heti sen jälkeen syödään kiinteää ruokaa, vaan tottuminen normaaliin ravintoon aloitetaan hitaasti soseutetulla keitolla. Keittoa syödään noin kolmesta neljään päivään, ja sen jälkeen aletaan pieninä annoksina syömään kiinteää ruokaa. Eli sosekeitolla mennään vielä tämä viikonloppu ja tulevan alkuviikon päivät.

Mitä tämän dieetin aikana havaitsin ja mitä tuloksia sain?

Ensimmäisten kolmen smoothiepäivän aikana lähti painoa -800g, ja perjantaina vesipaaston (ja muutenkin koko kuurin) viimeisenä aamuna vaaka näytti -2kg maanantaina punnitusta painosta. Nesteet ja kuona-aineet lähti siis kropassa liikkeelle -varsinkin vesipaastossa- ja tästä on hyvä jatkaa terveellisesti syöden ja aktiivisesti liikkuen!
Dieetin aikana ei tullut kertaakaan makeanhimoa, vaan sen sijaan alitajunnassa kummitteli koko ajan ajatus raikkaista salaateista, keitoista ja smoothieista.
Yöunetkin menivät ilman heräilyä ja unen katkeamista (yleensä nousen vähintään kaksi kertaa yöllä mm. vessaan tai havahdun muuten vain hereille). Ken tietää liekö ollut tämän kuurin ansiota, mutta ainakin aamuisin heräsin virkeämpänä, kuin ennen dieetin aloittamista.

Sisäisen sokerihiireni sain nyt vähäksi aikaa taltutettua, ja ensi viikolla käyn heti terveellisten herkkujen ja ruokien kimppuun! Löysin (lue: etsin -itseäni samalla kiusaten) tämän viikon aikana todella hyviä ja terveellisiä ohjeita, joista osa oli itselleni aivan uusia, joten innolla odotan mitä leipomuksia saan aikaiseksi.

Nyt yhtä kokemusta rikkaampana voin sanoa, että tämän hetkinen olo oli tuon viiden päivän arvoinen. Todella silmiä avaava, miten niukalla ravinnolla ollessa alkaa oikein todenteolla arvostamaan ja kaipaamaan ravintorikasta ja puhdasta ruokaa.
Tästä oppineena aion jatkossa panostaa paljon enemmän ravintoainesten laatuun ja katsoa tarkemmin mitä suuhuni pistän! Tällaista freshiä oloa kun ei ihan höttöruoalla ja hiilaripommeilla saada aikaseksi, joten ruokavalio menee kyllä totaalisesti remonttiin!

Näillä ajatuksilla tästä eteenpäin! Hyvää viikonloppua kaikille♡

– Janina

 

 

2 thoughts on “Nestepaaston tulokset

  1. Tosi kiva että tuo dieetti onnistui noin hyvin ja huomasit selvän eron olotilassa! 🙂 Puhtaasti syömällä saa tosiaan paljon paremman olon kuin pelkkiä hiilaripommeja mättämällä, tosin siinä miullakin on vielä hieman kehitettävää…:D

  2. Joo, oli kyllä selkee ero siinä smoothiepaaston ja vesipaaston välillä! Toki huimaus ei ollu ihan maailman paras kokemus ja säikähinkin vähä, että pitääkö viimeisenä aamuna ”luovuttaa” 😀 Miullaki normaalissa ruokavaliossa kaikkia ylimääräisiä hiilareita ja kaloreita, joten tästä vaa eteenpäin kohti kesää terveellisemmällä ruokavaliolla 🙂 Kyllähä sitä välillä saa herkutella, mutta itellä tuntuu lähtevän sekin lapasesta… Kiva kun kommentoit Tuuli!♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *