Mustikkainen ja pähkinäinen banaanileipä

28.02.2018

Kirpakkaa helmikuun viimeistä päivää kaikille!♡ Täällä tosiaan pakkasrajat paukkuu 24 asteen paikkeilla, ja eilen tuli oltua ulkona ehkä liiankin keväisissä vaatteissa, sillä tänä aamuna heräsin kipeään kurkkuun ja äänen käheyteen… Josko tällä kertaa oppisin sen kerrospukeutumisen…

Tulin näin pakkaspäivän piristykseksi jakamaan ohjeen helppoon ja maukkaaseen banaanileipään! Innoistuin leipomaan ensimmäisen banaanileipäni tämän kuun alussa ja sen jälkeen onkin tullut tehtyä tätä ainakin 6 kertaa!
Tämä sopii todella hyvin esimerkiksi tilanteeseen, jossa tulee yllätysvieraita ja aikaa on reilu tunti. Olenkin päässyt pari kertaa tätä leipää leipomaan yllätysvieraille ja kaikki ovat pitäneet tästä!

Tarvitset: 

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1tl kanelia
  • 1tl kardemummaa
  • 2-3 banaania (mitä tummempia kuoreltaan, sen parempi)
  • 60g pehmennettyä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g kermaviiliä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Noin 1 dl mustikoita
  • Iso kourallinen murskattuja cashewpähkinöitä

Tee näin:

1.  Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda, mausteet ja suola. Kuori ja muussaa banaanit haarukalla. Jos haluat kosteamman banaanileivän, tee kolmella banaanilla. Muista ottaa huomioon, että myös mustikat kostuttavat leipää.

2.  Vatkaa sokeri, fariinisokeri ja voi isossa kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten

3.  Tässä kohtaa voit laittaa jo uunin lämpenemään 175 asteeseen.

4.  Lisää banaanit, kermaviili ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

5.  Lisää jauhoseos ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Tämän jälkeen lisää mustikat ja pähkinät ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla varovasti sekaisin. Varo mustikoita, jotta ne eivät kokonaan hajoaisi taikinassa.

6.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Leivän päälle laitan muun muassa banaanista leikattuja viipaleita, tähtianista ja välillä myös kookosrouhetta.

7.  Paista uunin keskitasolla (175 asteessa) reilu tunti. Itse paistan leipää 1h 10min, jotta varmasti on kypsä ja päältä hyvin tummunut. Kokeilemallahan se kuitenkin selviää mikä on itselleen mieleinen paistoaika!

8.  Anna banaanileivän jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten varovasti alustalle, jolla on helppo leikata siitä viipaleita.

P.S. Huomaa myös, että mustikat saattavat valuttaa nestettä, joten taikina on niistä kohden ehkä kosteampi ja jopa raa’an näköinen. Jos paistoaika on ollut reilu tunti,  niin kaiken pitäisi olla kunnossa ja taikina kypsynyt hyvin.

♡:lla Janina

2 thoughts on “Mustikkainen ja pähkinäinen banaanileipä

  1. Nam, näyttää ihan superhyvältä!! Siultahan saa vaikka mitä hyviä reseptejä kokeiluun 😄❤

  2. Haha siehä olit nopee kommentoimaa!;D Tää banaanileipä on kyl kokeilemisen arvoinen, ja jos haluaa tehdä tästä terveellisemmän version, niin sekin onnistuu tosi hyvin! Voisin joskus itseasiassa sen ”healthy banana bread” ohjeenki sujauttaa tänne blogin puolelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *