Meidän makuuhuone

02.01.2018 

Joulu ja uusivuosi on nyt tältä erää vietetty, ja pieni blogihiljaisuus lopuillaan, eli aika aloittaa vuosi 2018! Pääsinkin jo normaalin arjen makuun, kun viikonloppu ja eilinen meni töitä tehdessä, mutta nyt tulevina vapaapäivinä on aikaa kirjoitella enemmän esimerkiksi meidän tämän hetkisestä kodista.

Muutimme tähän asuntoon kesäkuussa 2017, jolloin olimme saaneet kuukauden mittaisen ”remontin” valmiiksi. Maalasimme sinä aikana kaikki seinät valkoisiksi, ja joka huoneeseen suunnittelimme tehosteseinän, johon valitsimme sopivan tapetin.
Makuuhuoneen sisustus ja värimaailma oli alusta asti selkeä; vaaleaa ja harmonista pienillä yksityiskohdilla höystettynä.

Sisustustyylini on muuttunut parin vuoden sisään todella paljon, ja olen vihdoin löytänyt itselleni sen kultaisen keskitien tässä hommassa. En ole koskaan ollut näiden suurten trendien perään, jossa esimerkiksi koti on kokonaan valkoinen ja seinillä komeilee tarroja englanninkielisillä kirjoituksilla ”live, laugh, love”  tai vastaavasti ”carpe diem” , ja koti on täynnä erilaisia värejä ja eriparia olevia tuoleja.
Sen sijaan olen aina tykännyt sekoittaa hillitysti keskenään erilaisia materiaaleja, värejä ja pintoja.

Makuuhuoneessa tapetiksi valikoitui K- raudasta löydetty harmahtava lankkutapetti, jonka sivuille pääset tästä.
Väri on juuri oikeanlainen, ja kontrastia tapettiin tuo pienet puun mustat yksityiskohdat, joista on helppo lähteä laittamaan makuuhuoneeseen hieman tummempaakin sävyä.
Ostimme pari viikkoa sitten Ikean nettisivuilta uuden sängynrungon, joka on väriltään tummanharmaa, ja lisäsimme siihen sävyyn sopivia sisustuselementtejä (tällä hetkellä lipaston päällä mm. muutama iso käpy).

Makuuhuoneessamme vallitsee maltillinen vanhan ajan henkisyys, johon on sekoitettu uutta ja modernia. Sängyn vieressä seisova lipasto on antiikkinen, tyyliltään koristeellisen uusrenessanssimainen, ja nurkassa oleva vanha matkalaukku tuo lisää entisajan tuntua. Pinnatuolin tilalle sain tänä jouluna joululahjaksi antiikkisen tuolin, joka tällä hetkellä ei ole vielä siihen sopiva; kaipaa restaurointia ja kokonaan uutta maalia. Harkiten ja vanhaa kunnioittaen olen saanut meidän makuuhuoneesta harmoonisen, levollisen värisen ja oloisen, jossa on kiva iltaisin käydä unten maille.

Värejä valitessa oli huomioitava tumma laminaattilattia, joten vaalea matto oli ehdottomasti se oikea valinta. Ikkunankarmit ovat samaa väriä, kuin lattia, joten halusin korostaa niiden välistä yhteyttä sijoittamalla tuon samaa väriä olevan matkalaukun makuuhuoneeseemme.

Eli tällainen lepopaikka löytyy meidän kodista♡ Nyt talvella olen pitänyt maljakossa kuusen oksia aina välillä vaihdellen vanhat oksat tuoreisiin, mutta keväämmällä oksat saa väistyä kukkien tieltä. Lähiviikkoina olisi myös tarkoitus käydä sen antiikkisen tuolin kimppuun, ja saada sille uusi ilme kevääksi. Pikkuhiljaa alkaa siis tämäkin makuuhuone olemaan valmis!

Mutta joka tapauksessa pidemmittä puheitta hyvää alkanutta vuotta kaikille! Olkoon tämä vuosi täynnä onnistumisia ja unelmien toteen käymisiä!♡

 

Sisustusterkuin, Janina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *