Iki-ihana Pulsan Asema

24.11.2017

Kynttilän rauhoittavasta hehkusta, iloisesta henkilökunnasta, hyvästä ruuasta, lämpimästä tunnelmasta, vanhoista huonekaluista ja esineistä sekä upeasta sisustuksesta…

Näistä asioista on Pulsan Asema tehty.

Vuonna 1869 rakennetussa talossa, vanhassa rautatieaseman päärakennuksessa, toimii nykyään soma kahvila ja sisustusputiikki, joissa näkyy paikan omistajan rakkaus työhönsä.
Kävin Pulsan asemalla ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten, ja tämä pomppasi suoraan ykköseksi lempparikahviloistani! Sen jälkeen olenkin vieraillut siellä tasaiseen tahtiin, ja aina pääsee nauttimaan suussa sulavista leivoksista ja muista herkuista, sisustuspuodin valikoimasta puhumattakaan.

Jo autosta noustessa miljöö on henkeä salpaava (etenkin talvella lumen ollessa maassa), ja ikkunoista näkyvä valon pilke houkuttelee sisälle lämpimään teekupposelle kakun kera. Vanhat ovet koristeellisilla kahvoilla toivottavat asiakkaat tervetulleiksi maalaisromanttiseen taloon, jossa toinen toistaan kauniimmat takat saavat tällaisen kaupunkitytönkin haaveilemaan puulämmityksestä kotonaan. Näin joulun alla en tiedä mitään parempaa paikkaa, kuin tämä iki-ihana kunnostettu rautatieasema…♡

On juustokakkua erilaisilla marjoilla, porkkanakakkua, pipareita, grillileipää (myös kasvisversiona), suolaisia piirakoita, glögiä, kahvia ja iso hylly täynnä teetä mistä valita mieluisensa. Parasta (ja vaikeinta) on päättää itselleen muki, josta haluaa esim. sen teekupillisen juoda, sillä hyllyt notkuvat ihania kukkaismukeja. Henkilökunta on erittäin mukavaa ja lämminhenkistä, ja ilmapiiri iloinen ja rauhallinen. Asiakkaiden tasainen puheensorina tekee paikasta vielä kotoisemman, ja tekisi mieli vain jäädä koko loppupäiväksi istumaan ja nauttimaan ympärillä olevasta kauneudesta ja harmoniasta. Aina välillä Pulsassa käydessäni saan kuulla henkilökunnalta enemmän aseman historiasta, ja maalattujen taulujen ja huonekalujen taustoista.

Sisustusputiikki sijaitsee samassa rakennuksessa, muutaman oven takana itse kahvilaosasta, ja jatkuu aina yläkertaan asti. Putiikkiin astuessa ei vaan osaa päättää mihin katseen kohdistaa ja mistä aloittaa, sillä sieltä löytyy kaikkea! Aina tulee jotain ostettua ja kukkaroa kevennettyä (välillä vähän liikaakin), ja halu päästä ostoksille uudestaan alkaa heti ovesta ulos astuttua.

Usein teenkin niin, että kierrän sekä alakerran, että yläkerran ensiksi vain läpi, ja sen jälkeen toisen kerran ajatuksen kanssa, jolloin nappaan haluamani tuotteet. Tällöin ei jää mikään huomaamatta, ja pääsen melko nopeasti jatkamaan kotimatkaa shoppailuhulluudestani huolimatta, heh.
Pulsan Asemalla toimii myös Bed & Breakfast, jota en ole itse vielä päässyt kokeilemaan, mutta on kyllä to do- listalla ihan viimeistään ensi vuoden puolella! Suosittelen ehdottomasti visiittiä näissä ihanissa maalaismaisemissa, joko ihan vain kahvilan tai sisustuspuodin – tai omalla kohdallani molempien- vuoksi, ette varmana pety!

 

♡:lla Janina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *